Cosly.com

Nieuws

Succesvolle slotbijeenkomst Hoeksche Waardenmakerij

Succesvolle slotbijeenkomst Hoeksche Waardenmakerij

26-09-2014

Op donderdag 18 september vond de slotbijeenkomst van Hoeksche Waardenmakerij plaats. Tijdens de bijeenkomst werden de resultaten gepresenteerd van een jaar experimenteel werken aan gebiedsontwikkeling nieuwe stijl. Oftewel een creatieve manier van ontwikkeling met een zoektocht naar slimme combinaties van samenwerking en financiering.

Ruim 40 lokale initiatiefnemers uitten hun plannen en ideeën als ‘waardenketens’ in de zuidrand van de Hoeksche Waard. Alle levensvatbare initiatieven worden verzameld in een werkboek dat vervolgens aangeboden wordt aan de gemeenten. Het is de bedoeling dat de gemeenteraden zich er eind dit jaar, begin volgend jaar over uitspreken. Samen met het eerder opgestelde masterplan voor de noordrand volgt dan een uitvoeringsprogramma, waarmee het SOHW met de initiatiefnemers aan de slag gaat.

De slotbijeenkomst werd gehouden in de zuidrand, het agrarische bedrijf van Bas-Jan Niemansverdriet op Strijensas. Hij is agrariër in de zuidrand, voorzitter LTO Hoeksche Waard en lid van het projectteam.

Meer informatie over het project, waaronder een compleet overzicht van alle initiatieven, is te vinden op de website van Hoeksche Waardenmakerij.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!