Cosly.com

Nieuws

Reizende tentoonstelling Ambachtsheerlijkheid

Reizende tentoonstelling Ambachtsheerlijkheid

20-11-2014

Aan de hand van prachtig beeldmateriaal is een reizende tentoonstelling gemaakt over de geschiedenis van de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen. De beeldpresentatie vormt het sluitstuk van de digitalisering van het oude archief van de Ambachtsheerlijkheid.

Een van de samenstellers is de historicus Arjan Nobel. Hij schreef een boek over het bestuur in Cromstrijen en over het unieke karakter van de Ambachtsheerlijkheid onder de titel: “De Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen: de eerste multinational van Nederland”. De rijke geschiedenis van Cromstrijen is vanaf 1492 tot op de dag van nu nauw verbonden met de Ambachtsheerlijkheid.

De Stichting Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen (www.stichtingambachtsheerlijkheidcromstrijen.nl) gaf opdracht voor deze prachtige expositie, die een boeiend beeld geeft van de lange historie van dit eeuwenoude landbouwbedrijf. De Stichting heeft als hoofddoel het bewaren van het met de Ambachtsheerlijkheid Cromstrijen verbonden culturele en maatschappelijke erfgoed.

Deze tentoonstelling bevat een overzicht van de geschiedenis van Cromstrijen met tal van unieke afbeeldingen. Om een breed publiek te bereiken, zal de beeldpresentatie rondreizen langs diverse drukbezochte locaties. Vanaf zaterdag 22 november te zien in de Bibliotheek in Numansdorp.

Dit is een persbericht van de Bibliotheek Hoeksche Waard

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!