Cosly.com

Nieuws

Deltawater nu en later

Deltawater nu en later

03-12-2014

Op vrijdag 13 februari 2015 organiseert  de Vereniging Hoekschewaards Landschap samen met het Wereld Natuur Fonds en bureau Stroming het symposium 'Deltawater nu en later' over de gevolgen van de Deltawerken.

Na de stormramp 1953 werd besloten de zeegaten zoveel mogelijk af te sluiten. Hiermee zouden twee vliegen in een klap gevangen worden te weten de veiligheid en de zoetwatervoorziening. De afsluitdammen zouden hoogwater vanuit zee tegen houden en achter de dammen kon een zoetwaterbekken worden gecreëerd. Daarmee leek een onbelemmerde aanvoer van zoetwater voor landbouw, industrie en drinkwaterbedrijven gegarandeerd.

De afsluiting ging echter gepaard met een groot aantal negatieve gevolgen voor natuur en landschap, terwijl het op de lange duur in het geheel niet zeker is of de veiligheid en de zoetwatervoorziening echt gegarandeerd zijn. Daarom wordt ook aangedrongen op heroverweging van het tot dusver gevolgde beleid.

De praktijk leert dat het niet eenvoudig is een en ander te veranderen. Voorlopig gaat alles immers toch goed? Maar gaat het wel goed?

Het symposium is bedoeld voor beleidsmakers, beleidsambtenaren en bestuurders om bovengenoemde zaken eens goed tegen het licht te houden. Het symposium vindt plaats in het Nationaal Landschap Centrum te Numansdorp.

Wilt u meer informatie of heeft u een vraag? Mail dan naar symposium@hwl.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!