Cosly.com

Nieuws

Waterschap in Bibliotheek en Museum

Waterschap in Bibliotheek en Museum

26-02-2015

Goed waterbeheer is van levensbelang. Om dit te garanderen is in Nederland van oudsher een speciale bestuurslaag belast met onze waterhuishouding. Taken van het waterschap zijn bijvoorbeeld schoon water, dijkbewaking en droge voeten. Op 18 maart zijn de waterschapsverkiezingen en om iedereen daarvan meer bewust te maken geven de Bibliotheek Hoeksche Waard en het Museum Hoeksche Waard daar extra aandacht aan.

De Bibliotheek Hoeksche Waard heeft voor vijf vestigingen (Numansdorp, Puttershoek, ‘s-Gravendeel, en Oud-Beijerland) een presentatie op de multitouchtafel gemaakt. Op de tafel zijn foto’s en filmpjes van het waterschap te zien. Wanneer de foto’s worden aangeraakt ontvouwt zich een tekst met meer aansprekende informatie. Op dinsdagmiddag 3 maart om 14.15 uur wordt de multitouchtafel officieel geopend in Bibliotheek Numansdorp door Leo Stehouwer, gemeenteraadslid in Cromstrijen en lid van de verenigde Vergadering Waterschap Hollandse Delta. Iedereen is welkom om bij de opening aanwezig te zijn.

Het Museum Hoeksche Waard pakt samen met de Bibliotheek uit met een waterschapsrondleiding rondom de wordingsgeschiedenis van het waterschap in de Hoeksche Waard. De expositie in ’t Hof van Assendelft vertelt over de invloed die de elite van ambachtsheren en polderbestuurders heeft gehad op de ontstaansgeschiedenis van de Hoeksche Waard. Het functioneren en de gebruiken van de polderbesturen, inclusief de attributen, worden daar beschreven en getoond. De rondleiding is op zaterdagmiddag 14 maart in het Hof van Assendelft – aanvang 14 uur. Met een toegangskaartje voor het museum is de rondleiding gratis te bezoeken.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!