Cosly.com

Nieuws

Dijkversterking tussen Goudswaard en Oud-Beijerland begint

Dijkversterking tussen Goudswaard en Oud-Beijerland begint

18-03-2015

In april begint waterschap Hollandse Delta met de versterking van ruim 8 kilometer dijk langs het Spui vanaf Goudswaard tot Oud-Beijerland. De Combinatie Dijkversterking Spui Oost voert de versterking uit. Deze combinatie bestaat uit Ploegam, Van den Biggelaar en onderaannemer Dura Vermeer.

De meeste dijken worden breder. Op enkele plaatsen worden de dijken ook hoger. Bij bebouwingen worden damwanden aangebracht. Het werk is klaar in december 2016.

24 maart inloopavond

Dinsdag 24 maart is er een inloopavond in Dorpshuis ‘De Swaensvoet’, Marktveld 9 in Nieuw-Beijerland. Medewerkers van de Combinatie dijkversterking Spui Oost geven een toelichting op de werkzaamheden. Zij beantwoorden vragen en maken inzichtelijk wat de dijkversterking voor omwonenden betekent. Belangstellenden zijn welkom tussen 18.30 uur – 20.30 uur.

De dijkversterking Spui Oost is één van de dijkversterkingsprojecten in de Hoeksche Waard. Ook aan de noord- en zuidkant worden de komende jaren dijken versterkt. Samen met alle andere versterkingsmaatregelen in Nederland zijn ze opgenomen in het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP).

Dit is een persbericht van Waterschap Hollandse Delta

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!