Cosly.com

Nieuws

Cursus 'Bomen wie doet ze wat?'

10-09-2015

Er is veel te doen over bomen en veiligheid, ook in de Hoeksche Waard. Wie op een eiland wil wonen of werken heeft met natuur en landbouw te maken en past zich daarbij automatisch aan.

Hoekschewaards Landschap is er voor educatie, voorlichting en overleg. Het enthousiasme waarmee is gereageerd op de cursus Bomen in 2014 en het feit dat we veel mensen moesten teleurstellen omdat de cursus was overboekt, heeft de werkgroep Cursussen van Hoekschewaards Landschap doen besluiten, nogmaals deze cursus te laten plaatsvinden.

Er vinden drie cursusavonden en drie excursies plaats in de periode oktober - december 2015. De eerste avond is op 7 oktober in het Nationaal Landschap Centrum te Numansdorp waar Sjoerd Reinstra aan de hand van een kleurrijke presentatie duidelijkheid zal scheppen in de indeling en naamgeving van bomen plus beknopte anatomie en boomfamilies, van het prille begin tot nu. Na de Herfstvakantie vertelt Cees Mesker aan de hand van materialen hoe bomen zijn te herkennen en zullen we ze benoemen. Daarna volgen twee excursies met Flip Scherbeijn. Hij vertelt over ecologie plus eigenschappen en functies, bomen en ons klimaat. De afsluitende excursie is een rit door de Hoeksche Waard om de historische bomen te aanschouwen en niet te vergeten de fruitbomen.

Wie van bomen houdt, kan deze cursus echt niet missen. Zij zijn tenslotte onze levensader; bomen zijn de longen van de aarde, ze nemen stikstof op en geven zuurstof af.

De cursus is toegankelijk voor 25 personen. Wie het eerst komt, het eerst maalt. Aanmelden via cursussen@hwl.nl.

Dit is een persbericht van Hoekschewaards Landschap 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!