Cosly.com

Nieuws

Week van de landbouw - de Hoeksche boer maakt het waar!d

Week van de landbouw - de Hoeksche boer maakt het waar!d

17-06-2016

In de week van 20 juni tot 25 juni 2016 wordt landelijk “De week van de akkerbouw” georganiseerd. De week van de akkerbouw heeft als doel de burger en boer (akkerbouwer) dichter bij elkaar te brengen. Het thema dit jaar is: Ontdek het verhaal achter ons eten. Ook in de Hoeksche Waard worden in deze week diverse activiteiten georganiseerd.

Het eiland Hoeksche Waard kenmerkt zich door een sterke, innovatieve landbouwsector in een landschap met unieke kenmerken en mogelijkheden. Veel innovaties op het gebied van precisielandbouw, functionele agrobiodiversiteit en agrarisch natuurbeheer hebben het levenslicht gezien en/of zijn doorontwikkeld in de Hoeksche Waard.

Met steun van de Provincie Zuid-Holland zijn Stichting Veldleeuwerik en SOHW samen met negen landbouwbedrijven het project “de Hoeksche Boer maakt het waard” opgestart. Het doel van het project is om zichtbaar te maken hoe de inzet van beschikbare kennis, technieken en maatregelen bijdragen aan een duurzame bedrijfsvoering in een duurzaam gebied. En met zichtbaar bedoelen we ook écht zichtbaar: iedereen mag zien hoe duurzaam dit gebied is.

Vanuit dit oogpunt worden er diverse activiteiten georganiseerd in de week van de akkerbouw. Download hier het programma.
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!