Cosly.com

Nieuws

Waterbus nu ook vanuit Rotterdam en Dordrecht naar Tiengemeten

 23-06-2016

Vaar deze zomer met de Waterbus naar het Haringvliet! Combineer jouw vaartocht met een unieke beverexcursie op natuureiland Tiengemeten, een ruig dagje uit in speelnatuur of een fietstocht naar de lepelaarskolonie van Quackjeswater. Stuk voor stuk overgetelijke ervaringen.

Vanuit de stad naar natuur
Vanaf woensdag 29 juni vaart de Waterbus deze zomer vanuit Rotterdam en Dordrecht naar het Haringvliet en meert ook aan op Tiengemeten. Daarmee wordt ‘t Haringvliet met haar unieke natuur en gezellige vissersdorpjes bereikbaar voor meer mensen! De vaarverbinding naar en over het Haringvliet maakt onderdeel uit van het Droomfondsproject Haringvliet en komt mede tot stand door de financiële bijdrage van de Nationale Postcode Loterij en de provincie Zuid-Holland.

Combineer jouw vaartocht met een bijzondere natuurervaring
Ben je eenmaal aangekomen op de bestemming dan is er nóg meer te beleven! Denk bijvoorbeeld aan een beverexcursie, fietstochten of de combikaart met Speelnatuur Tiengemeten. 

Droomfondsproject Haringvliet
Het Haringvliet is een bijzonder natuurgebied op steenworp afstand van steden als Rotterdam en Dordrecht. Een delta die door miljoenen trekvogels wordt gebruikt als belangrijke tussenstop voor de lange tocht van de noordelijke toendra’s naar Zuid-Europa en Afrika én omgekeerd. Waar het zomers wemelt van de grote sternen en de lepelaars, maar ook de majestueuze vis- en zeearend regelmatig overvliegen.

Haringvlietdam op een kier
In 2018 gaan de sluizen van de Haringvlietdam op een kier en kunnen vissen, zoals de zalm en steur weer tussen zee en rivier trekken. Zes natuurorganisaties, waaronder Natuurmonumenten, grijpen dit moment aan om met steun uit het Droomfonds van de Nationale Postcode Loterij het Haringvliet ecologisch én economisch een impuls te geven.

Kijk voor meer informatie over vertrektijden, tarieven en de route op de website van de Waterbus. Of ga naar de website van Natuurmonumenten.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!