Cosly.com

Nieuws

Kwaliteitsteam Hoeksche Waard op werkbezoek Goeree en Overflakkee

 Kwaliteitsteam Hoeksche Waard op werkbezoek Goeree en Overflakkee

29-11-2016
Wat kan de Hoeksche Waard leren van Goeree en Overflakkee over energietransitie? Dit Zuid Hollandse eiland stelt zich ten doel om in 2020 zelfvoorzienend te zijn, dus zelf de benodigde energie te kunnen opwekken, met behulp van wind, zon, zee en besparingen.

Het kwaliteitsteam, vergezeld door ambtenaren en wethouders, zocht op 16 november met name naar de mogelijkheden hoe het landschap haar kwaliteiten kan behouden, dan wel versterken. Zij bezocht een grote kaasboerderij, een zonneakker met 3000 panelen en liet zich voorlichten door de wethouder voor energie en duurzaamheid. Door de provincie is Goeree en Overflakkee aangewezen als proeftuin voor de Energieagenda. De dag werd afgesloten met een Masterclass en workshop, waar de vraagstukken die op de Hoeksche Waard afkomen werden geïnventariseerd.

In de Hoeksche Waard wordt al jaren nagedacht over de wijze waarop het eiland groen en zelfvoorzienend zou kunnen worden. Er is nu een Energievisie opgesteld. De tijd is rijp dat er meer acties komen: van denken naar doen.

Het kwaliteitsteam bevordert, stimuleert en bewaakt de ruimtelijke kwaliteit, zoals die in de Strctuurvisie Hoeksche Waard (nationaal landschap Hoeksche Waard) is omschreven. Zij doet dat vanuit een onafhankelijke positie en geeft gevraagd en ongevraagd advies.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!