Cosly.com

Nieuws

Aanleg kanoroutes in de Hoeksche Waard

Aanleg kanoroutes in de Hoeksche Waard

10 maart 2009

Het Nationaal Landschap Hoeksche Waard heeft een grote aantrekkingskracht op wandelaars en fietsers. Binnenkort komt er voor recreanten een nieuwe mogelijkheid bij: halverwege juni 2009 kunnen zij vanuit een kano de natuur in en om het water beleven.

Maandag 16 maart a.s. starten de werkzaamheden aan drie kanoroutes. Twee routes worden van steigers en bebording voorzien. De derde route, tussen Strijen en Strijen-Sas, is al voorzien van steigers en vraagt alleen nog om bebording.

Wat wordt er aangelegd? De 1e werkzaamheden vinden plaats aan de “Korendijkroute”. Deze route bestaat uit verschillende binnendijkse kanoverbindingen door de gemeente Korendijk. Kanovaarders kunnen, zodra de route klaar is, binnen de route een keuze maken welk rondje zij willen varen.

De tweede route die wordt gerealiseerd is de “Binnenmaas-Mookhoekroute”, een gestrekt tracé tussen Westmaas en Mookhoek, waarbij gedeeltelijk over de Binnenbedijkte Maas gevaren kan worden. Deze route ligt binnendijks en is bij uitstek geschikt voor de beginnende kanoër.

Tot slot worden er borden geplaatst langs de “Strijen-Strijen-Sas-Oeverlandenroute”. Daar liggen al robuuste steigers, die zijn aangelegd ten behoeve van de fluisterbootverbinding tussen Strijen en Strijen-Sas. Ook op deze route kan de onervaren kanoër uiteindelijk goed terecht.

De werkzaamheden zullen naar verwachting ongeveer 12 weken in beslag nemen. Dat betekent dat de routes halverwege juni 2009 klaar zijn voor ingebruikname. Op dat moment komt ook de bijbehorende brochure met kanoroutes en gegevens van kano verhuuradressen beschikbaar.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!