Cosly.com

Nieuws

Passie op het platteland van de Hoeksche Waard

Passie op het platteland van de Hoeksche Waard

13 november 2009

Het project “Onderdak”, één van de vier tot nu toe gerealiseerde kunstpicknickplaatsen in de Hoeksche Waard, dingt mee naar de  “Passie op het Platteland prijs”. Het project komt in aanmerking voor de prijs dankzij het vernieuwende karakter ervan.

Passie op het platteland van de Hoeksche Waard
Het project “Onderdak”, één van de vier tot nu toe gerealiseerde kunstpicknickplaatsen in de Hoeksche Waard, dingt mee naar de “Passie op het Platteland prijs”. Het project komt in aanmerking voor de prijs dankzij het vernieuwende karakter ervan.

De prijs
De Passie op het Platteland prijs wordt in het voorjaar van 2010 voor het eerst uitgereikt. De prijs is bedoeld voor het meest succesvolle, inspirerende, bijzondere of innovatieve project, dat gefinancierd is door het Europees Landbouwfonds Leader voor Plattelandsontwikkeling. De prijs bestaat uit een bescheiden geldbedrag, maar de eer is des te groter. De organisatie van de verkiezing is in handen van het Regiebureau POP, het Netwerk Platteland, het Ministerie van LNV, de twaalf provincies en de VNG.

Onderdak
Kunstpicknickplaats Onderdak is gemaakt door de firma van Buren. Het is zo ontworpen dat picknickers er bij veel wind beschutting kunnen vinden. Maar, de bijbehorende picknickbank en –tafel zijn zó lang, dat picknickers bij mooi weer ook lekker in de zon kunnen zitten.

Als paddenstoelen uit de grond
Kunstpicknickplaatsen komen in de Hoeksche Waard als paddenstoelen uit de grond. Eerder verschenen al “De Taartpunt”, “Het Bladontwerp” en “De Canontafel”. Alle kunstpicknickplaatsen liggen langs wandel- en fietsroutes. Ze vormen een mooi rustpunt voor wie het landschap van de Hoeksche Waard komt beleven. Op dit moment zijn er weer drie nieuwe ontwerpen in voorbereiding. Uiteindelijk moeten zo’n 13 tot 15 kunstpicknick-plaatsen het netwerk van rustpunten compleet maken.

Uitreiking
De bekendmaking van de winnaar laat nog even op zich wachten. Op 25 maart 2010 wordt de winnaar bekend gemaakt en wordt de prijs uitgereikt, tijdens de conferentie Sociaal Vitaal Platteland. Plattelandsontwikkeling en leefbaarheid staan die dag centraal.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!