Cosly.com

Nieuws

Ophaalbrug Strijensas tijdelijk uit beeld

Ophaalbrug Strijensas tijdelijk uit beeld

25 januari 2010

Woensdag 3 februari verdwijnt de ophaalbrug in Strijensas letterlijk uit beeld. De historische brug gaat enkele maanden naar scheepswerf Van Hees in Sliedrecht voor een grondige restauratie.

Er komt een tijdelijke brug over de haven voor voetgangers en fietsers. Het overige verkeer moet omrijden via de Voordendagbrug.
 
Het waterschap maakt van de gelegenheid gebruik om een deel van het historische sluiscomplex te renoveren. De sluismuren worden daardoor in de toekomst niet meer belast met het gewicht van de brug. De maximale verkeersbelasting voor de brug blijft 3.500 kilo.
 
Voetgangers en fietsers kunnen tijdens de afwezigheid van de brug gebruikmaken van een noodbrug over de haven. Deze brug is niet beweegbaar. De doorvaarthoogte voor de scheepvaart is hierdoor beperkt.  Het overige wegverkeer wordt omgeleid over de Voordendagbrug. Deze route is met borden aangegeven. De sluis blijft gedurende de werkzaamheden gewoon in bedrijf. Eind juni ligt de brug weer op zijn plek en zal dan zeker een oogstrelende blikvanger zijn tijdens het Sasse Dorpsfeest.

De restauratie van de brug, een deel van de sluis en de vorig jaar uitgevoerde  werkzaamheden aan het gemaal kosten bij elkaar 1,9 miljoen euro. Voor het herstel van de brug is een deel van de Investeringsgelden voor het Landelijk Gebied (ILG) beschikbaar.


INFORMATIE VOOR DE REDACTIE
Voor meer informatie kunt u bellen met Arco van de Ree van waterschap Hollandse Delta (088 974 34 07) of Ben Hameeteman (078 974 82 41) van de gemeente Strijen.

Buiten kantoortijd is de afdeling Communicatie van waterschap Hollandse Delta te bereiken onder telefoonnummer 088 974 30 56.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!