Cosly.com

Nieuws

Nieuwe kunstpicknickplaatsen in de Hoeksche Waard

Nieuwe kunstpicknickplaatsen in de Hoeksche Waard

18 mei 2010

Op 11 mei 2010 is bij de Oeverlanden aan het Hollandsch Diep, de laatste in een rij van drie nieuwe kunstpicknickplaatsen gerealiseerd. Wie over de Oeverlanden wandelt (een terrein van Staatsbosbeheer langs het Hollandsch Diep), komt het nieuwe ontwerp in Iers hardsteen vanzelf tegen: 'Boter, Kaas en Eieren' van Adriaan Seelen.

Drie ontwerpen
De oplevering van het picknickmeubel volgt kort na de realisatie van twee andere kunstzinnige ontwerpen. 'Roos' van Marie-Claire Gellings is in januari 2010 geplaatst bij de brug over het Verloren Diep. Vanaf de picknickbank heb je een schitterend uitzicht over een deel van het Vlietproject. Eerder al werd de 'Canontafel' van Sander Ros geplaatst, bij het Nationaal Landschap Centrum in Numansdorp. Daarvan wordt dankbaar gebruik gemaakt door bezoekers van het NLC. De drie genoemde ontwerpen zijn mede mogelijk gemaakt door de provincie Zuid-Holland, die in 2009 een subsidie toezegde.

Ontwerpen met recept
Net als bij eerdere ontwerpen hebben de kunstenaars bij deze kunstpicknickplaatsen een passend picknickrecept samengesteld. De recepten verschijnen binnenkort, samen met een afbeelding van de picknickplaats, op ansichtkaarten.

Boterham op komst
Met het plaatsen van deze drie ontwerpen is het eind nog niet in zicht voor 'de kunst van het picknicken'. Momenteel wordt er gewerkt aan het ontwerp 'Boterham' dat deze zomer geplaatst zal worden bij de molen in Goidschalxoord.  Maar ook daarna wordt er verder gezocht naar mooie plekjes voor een verrassend ontwerp van een kunstpicknickplaats.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!