Cosly.com

Nieuws

Projectenkaart Zuid-Hollandse Eilanden gepresenteerd

Projectenkaart Zuid-Hollandse Eilanden gepresenteerd

10 juni 2010

In het kader van plattelandsvernieuwing was donderdag in het Diekhuus, een bijeenkomst van de LEADER groep Zuid-Hollandse eilanden. Peter de Jong, scheidend voorzitter, en Piroska de Mos reikten de Projectenkaart uit aan de ruim 50 aanwezigen. Pauline Bouvy-Koene, burgemeester van Bernisse, neemt het stokje van hem over.

Op de projectenkaart staan alle projecten die in 2007 tot 2013 tot stand komen of al gekomen zijn  met behulp van Europese subsidies ter verbetering van het platteland. Van 2002 tot en met 2006 is er in het kader van het Europese subsidieprogramma Leader+ in totaal 1,5 miljoen euro beschikbaar gesteld voor het gebied Zuid-Hollandse eilanden. Deze subsidie is beschikbaar voor vernieuwende projecten die de ontwikkeling van plaatselijke producten stimuleren en die de natuurlijke en culturele kwaliteiten van het gebied benutten en ontwikkelen.

Inmiddels zijn er 38 Leaderprojecten op de Zuid-Hollandse Eilanden, waarvan een deel nog in uitvoering of voorbereiding. Voorbeelden zijn de recreatieve brochure over Bernisse, de Culturele Dag op Goeree-Overflakkee en de Natuurspeeltuin in de Hoeksche Waard.
Er worden deze jaren veel kleine projecten gerealiseerd. Een bewuste strategie met het oog op het beschikbare budget; de Leaderbijdrage geeft in veel gevallen een doorslaggevend duwtje aan vernieuwende projecten. “De eigen omgeving versterken met weinig geld. Doe het met wat je inspireert.”
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!