Cosly.com

Nieuws

'Aan de boterham' in de Hoeksche Waard

'Aan de boterham' in de Hoeksche Waard

31 juli 2010

Onlangs is er opnieuw een unieke picknickplek opgeleverd. Dit keer in Goidschalxoord onder de wieken van de pas gerenoveerde korenmolen. De achtste kunstpicknickplaats die past binnen het project "De Kunst van het Picknicken”. Dit project, dat gecoördineerd wordt door het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) streeft naar nog veel meer speciale picknicktafels op mooie plekken in de Hoeksche Waard. Nu kan men van dit bijzondere plekje genieten door plaats te nemen aan een ontwerp van van Erik Besteman uit Puttershoek.

Inspiratie
De picknicktafel heeft als titel “De Boterham” en verwijst naar de vorm van de tafel en de bijbehorende banken. Ook is de vorm te herkennen als een bakkersmuts: de picknicktafel staat dan ook pal naast de onlangs gerenoveerde korenmolen van Goidschalxoord. Bezoekers én voorbijgangers kunnen voortaan in stijl hun boterham opeten op deze mooie locatie, op de dijk tussen Heinenoord en Oud-Beijerland.

Andere plekken
SOHW heeft in de afgelopen jaren meer kunstpicknicktafels verwezenlijkt, om zo het Nationaal Landschap Hoeksche Waard voor inwoners en recreanten aantrekkelijker te maken. Langs de mooie recreatieve fiets- en wandelroutes staan deze verrassende picknicktafels met toepasselijke namen (o.a. De Roos, Onderdak, Taartpunt) die door regionale kunstenaars zijn ontworpen. Kijk op hier voor meer informatie.

Realisatie
De realisatie van deze picknickplaatsen is mogelijk door subsidie van de Provincie Zuid-Holland. SOHW verzorgt beleidsvorming, coördineert en voert tientallen projecten uit die samenhangen met het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Voorop staat het koesteren van het Nationaal Landschap waarbij ook nadrukkelijk oog wordt gehouden op ruimtelijke kwaliteit, leefbaarheid en economische vitaliteit in dit gebied.
SOHW is een samenwerkingsverband van de vijf gemeenten in de Hoeksche Waard. 
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!