Cosly.com

Nieuws

Schipper, mag ik gratis overvaren?

Schipper, mag ik gratis overvaren?

10 september 2010

De Hoeksche Waard is omgeven door water, je moet er wel overheen of onderdoor. Op zaterdag 18 september kunnen voetgangers en fietsers gratis overvaren van en naar diverse havens in de Hoeksche Waard. Om zo kennis te maken met deze manier van openbaar vervoer die vooral door recreanten wordt gebruikt. Deze actie is onderdeel van de mobiliteitsweek (12-22 september) waarin landelijk aandacht wordt gegeven aan duurzame mobiliteit.

Deelnemende pontjes
Dit zijn de pontjes die op 18 september gratis varen: Strijensas-Moerdijk, Strijen-Strijensas, Numansdorp-Willemstad, Oud-Beijerland-Rhoon-Beerenplaat, Puttershoek-Zwijndrecht en Nieuw-Beijerland-Hekelingen. De vertrektijden kunt u vinden op www.deltapontjes.nl,  www.rhoonsveer.nl of opvragen bij de VVV (www.vvvhoekschewaard.nl).

Mobiliteit
Van 12 tot en met 22 september is het de bedoeling om de auto te laten staan en je op een andere manier van A naar B te verplaatsen. ‘Duurzame mobiliteit’ is het motto waaronder ook dit jaar opnieuw de gemeenten in de Hoeksche Waard (bestuurlijk verenigd in het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard) meedoen aan de Europese Mobiliteitsweek (voorheen De Week van de Vooruitgang), die voor de negende keer plaatsvindt.

De deltapontjes zijn een initiatief van het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard dat zich inzet voor o.a. een betere toegankelijkheid van het Nationale Landschap Hoeksche Waard. Uiteraard met hulp van (provinciale) subsidies.

Loop fiets…

Deze week staat helemaal in het teken van je verstandig en gezond bewegen door je omgeving (duurzame mobiliteit). Overal in Europa vinden activiteiten plaats die gericht zijn op wandelen, fietsen, openbaar vervoer, kritisch autogebruik en het alternatief omgaan met mobiliteit. Met de kreet ‘loop fiets skate trein step en verwonder’ is ook landelijk de campagne gestart. Meer informatie is te vinden op: www.weekvandevooruitgang.nl.

 

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!