Cosly.com

Nieuws

Hoeksche Waard gaat voor future proof

Hoeksche Waard gaat voor future proof

1 oktober 2010

De Hoeksche Waard doet dit jaar mee in de competitie voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs. Het thema in 2010 is Future proof, gericht op toekomst en de jeugd. De inzending vanuit het Nationaal Landschap Hoeksche Waard is het innovatieve project van H-Wodka:. Dit project gebruikt digitale geo-informatie om het unieke agrarische cultuurlandschap in dit gebied te verrijken. Op 5 oktober wordt bekend of ‘ons’ project tot de genomineerden behoort.

Inzending H-Wodka
Want hoe kunnen er boeren maar ook recreanten in de Hoeksche Waard beter gebruik maken van het landschap en ervan genieten? En…hoe werken we gericht aan meer biodiversiteit in dit gebied? H-Wodka (www.hwodka.nl) dingt dus ook mee naar de prijs met het project ‘Akkerbouw in Groen en Blauw’ dat ruimtelijke optimalisering nastreeft.
Speerpunten in dit project zijn dat binnen de schaarse ruimte nadrukkelijk plek wordt gecreëerd voor akkernatuur maar tegelijk ook de bevordering van een efficiënte invulling en beheer van de akkers. De economische vitaliteit van de streek staat hierbij centraal. Het project van H-Wodka (in samenwerking met het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard) loopt al een paar jaar.

Thema
Sinds 7 jaar bestaat de Nationaal Groenfonds Natuurprijs. Deze natuurprijs wordt vergeven aan een Nederlands natuurproject dat past binnen een jaarlijks wijzigend thema. In 2010 is het thema: Future proof.
Met het uitschrijven van deze prijsvraag wil het Nationaal Groenfonds natuurprojecten stimuleren, maar ook innovatieve visies op de toekomst van de natuur in ons land meer aandacht geven. De straks genomineerde projecten trekken uiteraard ook publiciteit voor hun plannen.

Toekomst en jeugd
Ook dit jaar zijn er weer veel inzendingen binnen gekomen bij het Nationaal Groenfonds. Maar liefst 89 ideeën kwamen binnen over hoe we in Nederland op vernieuwende wijze met natuur en landschap kunnen omgaan, waarbij expliciet de toekomst en de jeugd een rol speelt.

Criteria
De genomineerde projecten worden allen nauwkeurig beoordeeld op: de aansluiting bij het thema, creativiteit, (financiële) haalbaarheid, toepasbaarheid ook voor derden, duurzaamheid en de maatschappelijke relevantie.

Uitslag
Op 5 oktober a.s. weten we welke 12-15 inzendingen genomineerd zijn en zich mogen presenteren op de Kennis- en praktijkdag ‘Samen voor Natuur’ op 25 november 2010 in Velp. Op die dag worden de prijswinnaars bekend gemaakt.
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!