Cosly.com

Nieuws

Deltapontjes groot succes onder recreanten

Deltapontjes groot succes onder recreanten

13 januari 2011

Afgelopen zomer zijn onder de naam Deltapontjes twee nieuwe veerverbindingen in de vaart gebracht tussen de Zuidrand van de Hoeksche Waard en West-Brabant. Zo werd een unieke mogelijkheid geboden aan fietsers en voetgangers om op een bijzondere manier een kijkje te nemen in het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. En hiervan werd veel én enthousiast gebruik gemaakt.
 

Proef
De pontjes die in de maanden juni tot en met september 2010 voeren tussen Numansdorp-Willemstad en Moerdijk-Strijensas waren vooral bedoeld om de Hoeksche Waard beter toegankelijk te maken. Juist voor diegenen die het bijzondere Hoeksche Waardse eiland willen bezoeken voor recreatieve en toeristische uitstapjes en dat op een andere manier willen doen.

Deltapontjes als merk
Onder het merk Deltapontjes zijn in totaal zes veerverbindingen gepromoot die allen ‘overvaren’ over het Haringvliet, Hollandsch Diep of Krammer-Volkerak. Voor meer informatie zie www.deltapontjes.nl.

Belevingswaarde
De Deltapontjes waren een succes; grote aantallen passagiers voeren mee. Uit een gebruikersonderzoek blijkt een zeer hoog gemiddeld rapportcijfer van een 8,3. Daarnaast is geconstateerd dat het varen zèlf, met andere woorden de belevingswaarde van de pontjes hoog is.

Spin-off
Zeer positief is ook dat de bezettingsgraad van de pontjes flink boven het landelijk gemiddelde van 25% ligt en dat de voornamelijk dagrecreanten relatief veel geld besteedden: er is een economische spin-off berekend van 60.000 euro.

Vervolg
De proef met de Deltapontjes is duidelijk zeer goed gevallen. Het SOHW wil samen met de overige partners het project de komende jaren een vervolg geven. Op dit moment is men in afwachting van besluitvorming.
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!