Cosly.com

Nieuws

Opening Vlietproject

Opening Vlietproject

2 mei 2011

Het Vlietproject in Nationaal Landschap Hoeksche Waard is klaar. Tijdens dit zevenjarige project zijn oude kreken, ook wel bekend als vlieten, in het midden en westen van de Hoeksche Waard in ere hersteld.
Op zaterdag 14 mei tussen 10.00 en 16 uur zijn alle mensen welkom om het Vlietproject écht te beleven.
 

Het Vlietproject is één van de meest beeldbepalende projecten in Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Sinds de aftrap in 2004 heeft het niet alleen een grote bijdrage geleverd aan het versterken van de ruimtelijke en landschappelijke kwaliteit, maar ook de waterberging en waterkwaliteit zijn ingrijpend verbeterd.
Tussen 2004 en 2011 zijn 16 deelprojecten van in totaal 91 hectare ( gelijk aan ± 60 voetbalvelden) in het midden en westen van de Hoeksche Waard ingericht.

De voltooiing van het Vlietproject levert veel moois op. Een gebied waarin bovenal kan worden gerecreëerd.
Op zaterdag 14 mei tussen 10.00 en 16.00 uur zijn alle mensen, jong en oud, van harte welkom om de vlieten in de Hoeksche Waard écht te beleven. Dat kan op veel manieren: via de nieuwe fiets- en wandelroutes die speciaal zijn ontwikkeld voor het Vlietproject, met een paardentram een prachtige rit maken in dit gebied of een kano- of bustocht maken langs de mooiste plekjes van het Vlietproject.
Ook voor kinderen is er genoeg te doen : van natuurtheater en schminken tot lekker springen op een luchtkussen of vogelhuisjes versieren. In totaal zijn er op 15 locaties in de Hoeksche Waard activiteiten ontwikkeld. Voor meer informatie zie de programmakrant “Genieten van de Vlieten”
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!