Cosly.com

Nieuws

12 mei: Dag van het Nationaal Landschap Hoeksche Waard

12 mei: Dag van het Nationaal Landschap Hoeksche Waard

9 mei 2012

Aanstaande zaterdag viert de Hoeksche Waard dat het een Nationaal Landschap is. De dag is een initiatief van het Platform Recreatie & Toerisme waarin vertegenwoordigers zitting hebben van Hoekschewaards Landschap, LTO, de VVV, St Rietgors, Erfgoedkoepel, Natuurmonumenten, de gemeenten en het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard.

De dag start bij het Nationaal landschap Centrum (NLC) aan de Veerweg 1c te Numansdorp. Om 10.00 uur is de opening van Zomer in de Hoeksche Waard. De officiële opening wordt verricht door Wouter Joosten, bestuurlijk verantwoordelijk voor landschap, recreatie en toerisme in de Hoeksche Waard en tevens wethouder van de gemeente Binnenmaas.

Onder de noemer Zomer in de Hoeksche Waard worden de evenementen in de Hoeksche Waard gepromoot. Voor meer informatie zie www.zomerindehoekschewaard.nl of bekijk de mooie folder die op diverse plaatsen beschikbaar is.

De informatiemarkt in het NLC wordt gehouden van 10.00 tot 16.00 uur. Naast de diverse kraampjes met informatie over natuur, cultuur, landbouw en recreatie zijn er diverse leuke activiteiten voor jong en oud. Er worden ook producten verkocht. Daarnaast zijn er diverse optredens van Trio Schuring, landschapsdichter Wim Bauer en van de accordeonist Huib Bervoets. Er komen ook Verhalenvertellers langs. Dit zijn leden van de vertelgroep de Verhalenkaravaan en ondermeer bekend van de Kortavondsessies in de huiskamer.

Naast de activiteiten in het NLC worden er in de rest van de Hoeksche Waard diverse activiteiten georganiseerd. Een bezoekje bij de imker, een kanotocht over de kreken, een wandelexcursie en een vaartocht naar Fort Buitensluis zijn een paar van de activiteiten.

Voor de wandelexcursie georganiseerd door het Hoekschewaards Landschap is het om : 11.00 uur verzamelen op de parkeerplaats tegenover het oude gemaal Het Hooft van Benthuizen aan de Molendijk in Puttershoek. De excursie duurt minstens 2 uur.

Voor de georganiseerde kanotocht is het vertrekpunt in Mookhoek. Vertrek om 10.30 uur. Wel vooraf aanmelden via poldernl@wxs.nl.

Fort Buitensluis houdt op 12 mei haar eerste open dag. Het fort is normaliter niet voor bezoek geopend maar vanaf nu is het elke 3e zaterdag van de maand te bezichtigen. Dit kan uitsluitend via een vaartocht met veerpont De Anna. Het is een tussenstop op de verbinding Numansdorp-Willemstad. Afvaarten met tussenstop Fort Buitensluis: vanaf Numansdorp: 10.00 uur, 12.00 uur; vanaf Willemstad: 11.00 uur; 13.00 uur.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!