Cosly.com

Nieuws

Hof van Assendelft opent deze zomer

Hof van Assendelft opent deze zomer

15 mei 2012

Op zaterdag 23 juni is het zover: het Hof van Assendelft in Heinenoord opent haar deuren weer na drie jaar van renovatie en herinrichting.
Samen met de boerderij Oost-leeuwenstein (waar ook nog verbouwd wordt tot 2013) vormt ze het Streekmuseum Hoeksche Waard.

Deze zomer kan het publiek genieten van de Hoeksche Waardse rijke collectie en van dit prachtige 18e eeuwse Hof: een van de weinige nog overgebleven buitenplaatsen in de Hoeksche Waard. Dat komt goed uit want 2012 is ‘Het jaar van de Buitenplaatsen’.

De verbouwing van het Hof van Assendelft heeft vooral in het teken gestaan van het renoveren en gebruiksvriendelijker maken van het gebouw. De studiezaal wordt opgeknapt en in de salon is het indrukwekkende panoramabehang geconserveerd en teruggeplaatst. Ook een mooie setting voor trouwlustigen!

Op 23 juni is iedereen welkom voor de opening. Er staan diverse feestelijke activiteiten in en rond het museum gepland. Het programma voor deze dag wordt binnenkort bekend gemaakt.

Streekmuseum Hoeksche Waard: Hof van Assendelft is gevestigd aan Hofweg 13 in Heinenoord. Kijk ook op www.streekmuseumhw.nl.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!