Cosly.com

Nieuws

Hoeksche Waardse Steqi's nu ook in minivorm

Hoeksche Waardse Steqi's nu ook in minivorm

25 juli 2012

Op diverse plaatsen zijn de afgelopen dagen mini steqi’s geplaatst in de Hoeksche Waard. Het betreft kleine informatiepanelen voor de recreant. Al jaren geleden werden de eerste – grote - Steqi’s geplaatst, informatiepanelen langs fiets- en wandelroutes. Hierop staat relevante informatie over de omgeving.

De informatievoorziening langs de verschillende recreatieve routes was flink aan verbetering toe. Naast de grote informatiepanelen zijn er ook brochures met het kaartbeeld van de omgeving. Maar er is meer informatie. Om ook die kenbaar te maken zijn er op verschillende – bijzondere - plekken in Nationaal Landschap Hoeksche Waard Mini Steqi’s geplaatst. De informatiepanelen zijn bij onder andere molens, bijzondere bomen, langs agroranden, bij boerderijen en in buurtschappen te vinden.

Verhalen en foto’s
In samenwerking met de vijf gemeenten zijn de locaties gezocht. En met de enthousiaste inbreng van de gebiedskenners van de erfgoedkoepel  Hoeksche Waard zijn de verhalen en wetenswaardigheden opgetekend en is er beeldmateriaal verzameld.
 
Op deze wijze worden de huidige routes nog aantrekkelijker. Niet alleen kunnen recreanten genieten van het mooie landschap, zij komen hier nu ook nog iets over te weten. Misschien staat er voor de inwoners van de Hoeksche Waard ook nog wel iets op waarvan men zegt: “Hé, wat leuk, nooit geweten!”.

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling:; Europa investeert in zijn platteland

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!