Cosly.com

Nieuws

Molendag in Hoeksche Waard op 20 oktober 2012

Molendag in Hoeksche Waard op 20 oktober 2012

15 oktober 2012

Op zaterdag 20 oktober zijn alle molens in de Hoeksche Waard voor het publiek geopend.

De 12 molens staan in 's-Gravendeel ('t Vliegent Hert), Mijnsheerenland (De Oostmolen en De Goede Hoop), Heinenoord (Molencomplex Goidschalxoort), Maasdam (De Hoop en de Poldersche Molen"), Westmaas (Windlust), Puttershoek (De Lelie), Zuid-Beijerland (Landzigt), Piershil (Simonia), Nieuw-Beijerland (De Swaen) en Goudswaard (Windlust). De meeste van deze 12 molens kunnen draaien en malen. Twee molens zijn stilgezet in verband met een voorgenomen restauratie of slechte biotoop. Een aantal molens is in de afgelopen jaren prachtig gerestaureerd. 

Zelfs de molens die normaal niet kunnen worden bezocht 't Vliegent Hert in 's-Gravendeel en De Goede Hoop in Mijnsheerenland, zullen 20 oktober toegankelijk zijn. Dat geldt ook voor de onlangs ingrijpend gerestaureerde Oostmolen, aan de Provinciale Weg vlakbij de Binnenmaas. 

De molenaars die het initiatief hebben genomen voor de Molendag, zijn bezig met het ontwikkelen van allerlei plannen voor 20 oktober. Iedere bezoeker krijgt op de eerste molen die hij of zij aan doet een VVV-gids met een kaart waar alle molens op staan. Verder krijgen de deelnemers een stempelkaart en informatie voor het bezoek aan de 12 molens of een deel daarvan. Bij een bezoek aan minstens 5 molens wordt een vers te bakken pannenkoek aangeboden. Op vertoon van de stempelkaart krijgen de deelnemers bij een aantal horecagelegenheden korting op koffie met gebak. Verschillende molenaars bereiden voor de Molendag demonstraties van oude ambachten en andere bijzondere attracties bij hun molens voor! 

Een van de plannen is verder een tocht voor maximaal 40 deelnemers per paard en huifkar rond de Binnenmaas, langs de vijf aanliggende molens. Belangstellenden voor deze tocht kunnen zich aanmelden tot 13 oktober per e-mail via pjholster@kpnplanet.nl of telefonisch via 06-10474025.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!