Cosly.com

Nieuws

Lezing 't Genot van het landleven'

Lezing 't Genot van het landleven'

20 november 2012

Op vrijdagavond 7 december a.s. zal Willy Spaan in ’t Hof van Assendelft een lezing houden over buitenplaatsen en landgoederen in de Hoeksche Waard. Aan de hand van dia’s neemt zij u mee langs verdwenen en nog bestaande historische buitenplaatsen in de Hoeksche Waard. ’t Hof van Assendelft, nu streekmuseum, is één van die buitens. Een betere plek om deze lezing te geven is er dus niet!

Van wie waren die buitenhuizen en landgoederen in de polder? Waarom en hoe werden ze gebouwd en aangelegd? Wat was de relatie met het omringende landschap en de betekenis voor de dorpsgemeenschap? Wat is het verschil met nieuwe landgoederen in onze tijd? Ook de opeenvolgende tuinstijlen en het veranderde sociale leven komen aan bod. Het Streekmuseum Hoeksche Waard in Heinenoord heropende in het Jaar van de Buitenplaats 2012 ’t Hof van Assendelft met de tentoonstelling ‘Van Goeden Huize’. Deze lezing sluit daar mooi bij aan.

7 december 2012, Hof van Assendelft, Hofweg 13, Heinenoord.
Inloop vanaf 19.00 uur. Aanvang lezing 19.30 uur.
Prijs € 5,00 (Vrienden van het museum € 2,50)
Gelieve te reserveren via tel. 0186 - 601535 (di t/m zo) of via email: info@streekmuseumhw.nl o.v.v. ‘lezing 7 december’.

Willy Spaan is historica en naast bestuurslid van het Streekmuseum Hoeksche Waard onder meer ook voorzitter van de Erfgoedkoepel Hoeksche Waard. Zij is een veelgevraagde deskundige op het gebied van het Hoeksche Waards cultureel erfgoed.

Eerst volgende activiteiten Streekmuseum Hoeksche Waard in Heinenoord:
Donderdag 13 december Oude dorpsfilms van Heinenoord worden getoond in samenwerking met Bibliotheek Hoeksche Waard. Aanvang 19.30 uur.
Kerstvakantie Kerstactiviteiten voor kinderen – houd website in de gaten.
Zaterdag 12 januari 2013 Kijkje achter de schermen op de depotzolder van het museum.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!