Cosly.com

Nieuws

Hoeksche Waard sluit aan bij Servicenet Nationale Landschappen

Hoeksche Waard sluit aan bij Servicenet Nationale Landschappen

18 december 2012

Als 17e Nationaal Landschap heeft de Hoeksche Waard zich aangesloten bij Servicenet Nationale Landschappen. Naast de Nationale Landschappen zijn o.a. ook Stichting Landelijk Platform Fiets, Nationaal Groenfonds, Wandelnet en de Koninklijke Nederlands Hippische Sportfederatie aangesloten.

Bundeling van krachten
Doel is om het ‘merk’ Nationaal Landschap als sterk merk neer te zetten en de gezamenlijke belangenbehartiging, marketing en kennisontwikkeling te bevorderen. “Het is van belang voor het maatschappelijk draagvlak en voor de toeristisch recreatieve ontwikkeling van de Hoeksche Waard” aldus Hans Flieringa die als bestuurlijk trekker de toelichting geeft op het besluit van het toetreden tot het Servicenet. “Het past ook bij de uitgangspunten van SOHW rondom marketing en promotie van de Hoeksche Waard.”

Fonds voor extra middelen
Servicenet Nationaal Landschap heeft het initiatief genomen om samen met het Nationaal Groenfonds en het Samenwerkingsverband Nationale Parken een fonds op te zetten. Dit om extra middelen te genereren voor bestaande en toekomstige regionale fondsen. “Bundeling van krachten is het devies voor de toekomst. Op eigen kracht projecten realiseren wordt steeds moeilijker” aldus Flieringa.
 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!