Cosly.com

Nieuws

Nieuwste aanwinst in serie Kunstpicknickplaatsen: Onder de Linde

 Nieuwste aanwinst in serie Kunstpicknickplaatsen: Onder de Linde

31 januari 2013

Onlangs is er opnieuw een unieke picknickplek opgeleverd. Dit keer in Mookhoek, op het terrein van de pas gerenoveerde boerderij Lindehoeve. De negende kunstpicknickplek die past binnen het project “De kunst van het Picknicken”.

Het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard (SOHW) coördineert dit project en streeft er naar nog enkele van deze speciale picknicktafels te realiseren op mooie plekken in de Hoeksche Waard. Bij de Lindehoeve kan men plaatsnemen aan een ontwerp van Theo Verhoeff uit Mijnsheerenland.

Inspiratie

De monumentale lindeboom bij de ingang van het terrein van de Lindehoeve is geplant in 1912 en is de oudste en grootste in de Hoeksche Waard. Aanvankelijk vormde hij een paar met eenzelfde boom, die aan de andere zijde van de entree stond, zoals dat gebruikelijke was in de streek. Deze lindeboom bezweek echter na de watersnood in 1953. De lindebomen vormden voor Theo Verhoeff een inspiratiebron. De bladeren van de lindeboom die zijn ingelegd in het perspex dak van het ontwerp verwijzen naar deze lindebomen. De titel is dan ook geheel toepasselijk ‘Onder de Linde’ De vorm van het ontwerp verwijst naar een ouderwetse hooiberg, passend in de boerenerfsfeer van de Lindehoeve.

Andere plekken
SOHW heeft in de afgelopen jaren meer kunstpicknicktafels verwezenlijkt, om zo het Nationaal Landschap Hoeksche Waard voor inwoners en recreanten aantrekkelijker te maken. Langs de mooie recreatieve fiets- en wandelroutes staan deze verrassende picknicktafels met toepasselijke namen zoals De Roos, Onderdak, en Boterham, die door regionale kunstenaars zijn ontworpen. Momenteel werkt het Samenwerkingsorgaan nog aan de voorbereiding van de kunstpicknickplaats ‘Hier = Nu’, naar een ontwerp van Ingrid van de Oord op een locatie nabij Piershil.

Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling; Europa investeert in zijn platteland.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!