Cosly.com

Nieuws

Mini Expositie Koningshuis in Streekmuseum Hoeksche Waard

Mini Expositie Koningshuis in Streekmuseum Hoeksche Waard

19 april 2013

Oranje in de Hoeksche Waard. Ter gelegenheid van de troonsafstand van Koningin Beatrix en de inhuldiging van Koning Willem Alexander, richt Streekmuseum Hoeksche Waard in de entreehal van het museum een mini-tentoonstelling in tussen 20 april en 2 juni 2013.

De expositie gaat over het Koningshuis in de Hoeksche Waard. Er worden foto's getoond van het bezoek van Beatrix (toen nog prinses) en prins Claus aan de Hoeksche Waard in 1971. Ook de Goudse pijp die prins Claus gesigneerd heeft tijdens hun bezoek aan het Streekmuseum is te zien.
Daarnaast worden diverse memorabilia van het Koningshuis getoond. Een greep uit de grote collectie Oranje souvenirs die het museum heeft, zoals bekers, spelden, tegels, een schilderij en gedenkplaat.
Sommige collectiestukken gaan wel terug tot vijf generaties koningen en koninginnen! Zo is er een vingerkom met schaal te zien van koning Willem II (1792-1849).

Er zijn ook veel foto's met daarop mensen die langs de route stonden in 1971 en mensen die de prinses en prins ontmoet hebben. Was u er ook bij? Misschien ziet u zichzelf terug op een van de foto's!

De mini-tentoonstelling in de entreehal is gratis te bezoeken en goed te combineren met een bezoek aan het museum, waarvoor de entree slechts 4 euro bedraagt.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!