Cosly.com

Nieuws

Nieuwe aanwinst in serie kunstpicknickplaatsen: Hier = Nu

Nieuwe aanwinst in serie kunstpicknickplaatsen: Hier = Nu

13 mei 2013

Woensdagavond 8 mei onthulde wethouder de heer H.J. Flieringa de maquette van de kunstpicknickplaats Hier = Nu. Met deze handeling is de plek officieel in gebruik genomen. Deze elfde kunstpicknickplaats die past binnen het projet “De kunst van het picknicken” is een ontwerp van Ingrid van den Oord, beeldend kunstenaar uit Piershil.
 

Inspiratie
De inspiratie was bij Ingrid van den Oord geen probleem. Zij voelde zich snel thuis in Piershil en vond het leuk om iets terug te doen voor de inwoners die haar zo welkom hadden geheten. De zin Hier = Nu was de basis voor dit werk, de plek: het recreatiestrandje bij Piershil aan het Spui. een plek waar nog iets ontbrak om even te kunnen zitten en te genieten van het Hier en Nu. De kunstpicknickplaats is uitgevoerd in licht witte hardstenen blokken die variëren in hoogte waar door zit en ‘tafel’- elementen ontstaan.

Andere plekken
SOHW heeft in de afgelopen jaren meer kunstpicknicktafels verwezenlijkt, om zo het Nationaal Landschap Hoeksche Waard voor inwoners en recreanten aantrekkelijker te maken. Langs de mooie recreatieve fiets- en wandelroutes staan deze verrassende picknicktafels met toepasselijke namen zoals, Onderdak, Boterham en Onder de Linde, die door regionale kunstenaars zijn ontworpen.

Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.   

 

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!