Cosly.com

Nieuws

Ontdekkingstocht naar cultureel erfgoed en natuur

Ontdekkingstocht naar cultureel erfgoed en natuur

5 juli 2013

Aan de noordrand van de Hoeksche Waard kan vanaf begin juli 2013 een mooie wandeltocht worden gelopen, waarbij men kan genieten van de rietlanden langs de Oude Maas en de mooi begroeide dijken.

Drie unieke culturele partners bieden samen het Leeuwenstein arrangement aan: Natuurbezoekerscentrum Klein Profijt, onderdeel van Hoeksche Waards Landschap, de prachtig gerenoveerde Molen van Goidschalxoord en Streekmuseum Hoeksche Waard. Voor één aantrekkelijke prijs kom je langs uniek cultureel erfgoed, zoals de Molen van Goidschalxoord en de kleinste watertoren van Nederland. De route is genoemd naar de drie boerderijen die te bewonderen zijn, namelijk Oost-, Midden- en West-Leeuwenstein. Aan de Hofweg te Heinenoord bevinden zich de Nederlands Hervormde Kerk uit de 15e eeuw en ’t Hof van Assendelft, waar het Streekmuseum Hoeksche Waard gevestigd is.

De wandeling van zo’n 8 km in totaal, kan starten bij de vijver en de vlindertuin van Klein Profijt, maar eveneens bij Streekmuseum Hoeksche Waard. Op beide locaties zijn voldoende parkeerplaatsen aanwezig. De route kan overigens ook prima gefietst worden.
Het arrangement is aantrekkelijk geprijsd. Voor € 7,50 per persoon krijgen de deelnemers het routeboekje met veel informatie, entree en koffie of thee bij een van de deelnemers en een bon voor gratis pannenkoekenmeel (blijft geldig). De Molen in Goidschalxoord is echter alleen op zaterdag geopend voor bezoekers. Het arrangement is te koop bij de deelnemers.

Ook voor groepen bestaat de mogelijkheid dit arrangement te boeken. Daarbij zijn diverse mogelijkheden bespreekbaar zoals koffie met gebak, een lunch en uiteraard een rondleiding met gids. Om het arrangement voor groepen goed te organiseren, dient minimaal drie weken van te voren gereserveerd te worden. Volledige informatie is te vinden op de websites van de deelnemers: www.streekmuseumhw.nl, www.hwl.nl en www.molengst.nl.

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!