Cosly.com

Nieuws

Streekproducten in het middelpunt

Streekproducten in het middelpunt

14 oktober 2013

Op maandag 7 oktober 2013 had een aantal lokale ondernemers hun producten uitgestald in de schuur bij de boerderij van Jeroen en Mellany Klompe in Mijnsheerenland. Voor wie? Voor een divers gezelschap zeer geïnteresseerde bezoekers uit Rotterdam. 

Onder leiding van de Rotterdamse wethouder Alexandra van Huffelen en de Barendrechtse burgemeester Jan van Belzen, kwam een geselecteerd gezelschap van handelaren, restauranthouders en andere ondernemers in streekproducten naar de Hoeksche Waard. Zij startten met een korte busrit over het eiland. Tijdens de reis kregen zij uitleg over het landschap van de Hoeksche Waard en de agrarische bedrijven hier. Hierna arriveerden zij op het erf van de familie Klompe.

Tussen het welkomstwoord van wethouder Flieringa van Cromstrijen en de afsluiting van wethouder Van Etten van Binnenmaas, was er voldoende tijd om elkaar te spreken. Er vonden geanimeerde gesprekken plaats, er werd geproefd van de streekproducten bereid door Verhoeff en Mes op Tafel en er werden zelfs concrete deals gesloten. Ook verzorgde Aad Klompe van H-WodKa een presentatie over zijn product en ondervond wethouder Van Huffelen zelf hoe het is om op een GPS gestuurde tractor over het land te rijden.

Het was een bijzonder geslaagde bijeenkomst die kan worden samengevat met de treffende afscheidswoorden van wethouder Van Huffelen:”dichtbij is veel lekkers te halen!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!