Cosly.com

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Bekijk één van de onderstaande items voor meer informatie.

Schoorsteen houdt beeld vlasroterij levend

Schoorsteen houdt beeld vlasroterij levend

12 januari 2012

Wanneer er niets was gedaan zou binnen enkele het unieke complex aan de Kooilandsedijk in Strijen niet meer herinnerd hebben aan de vlasteelt in de Hoeksche Waard. Dankzij restauratie van de stenen schoorsteen van de vlasroterij is dit voorkomen. Hierdoor zal de schoorsteen als 'landmark' zichtbaar blijven.

»Lees verder...
Eerste schop Natuurspeelterrein Tiengemeten

Eerste schop Natuurspeelterrein Tiengemeten

11 oktober 2011

Op 12 oktober is op Tiengemeten de eerste schop de grond in gegaan voor een 4,5 ha groot natuurspeelterrein. Lees meer

»Lees verder...
Deltapontjes  De leukste pontjes rondom de Hoeksche Waard

Deltapontjes De leukste pontjes rondom de Hoeksche Waard

7 juli 2011

Na het succesvolle seizoen 2010 kiezen de Deltapontjes ook dit jaar weer het ruime sop. De schippers van de Nieuwe Vaart en De Anna zijn weer actief op de verbindingen Strijensas-Moerdijk en Numansdorp-Willemstad. Naast de andere pontjes die in 2010 onder de naam Deltapontjes hebben gevaren, zijn er dit jaar drie nieuwe verbindingen bij gekomen. Dit zijn Hekelingen – Nieuw-Beijerland, Rhoon-Oud-Beijerland-Klein Profijt-Spijkenisse en Puttershoek-Zwijndrecht.

»Lees verder...
Jong en oud 'Genieten van de Vlieten!'

Jong en oud 'Genieten van de Vlieten!'

17 mei 2011

Feestelijke opening van het Hoeksche Waard Vlietproject

Het was ‘Genieten van de Vlieten’ afgelopen zaterdag. Jong en oud trokken er op uit om de kreken van de Hoeksche Waard te bewonderen. Te voet, op de fiets, in de paardentram of in de kano, iedereen genoot zichtbaar van alle activiteiten die waterschap Hollandse Delta en Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard hadden georganiseerd vanwege de opening van het Vlietproject.
 

»Lees verder...
Hoeksche Waard Vlietproject feestelijk geopend!

Hoeksche Waard Vlietproject feestelijk geopend!

17 mei 2011

Op donderdag 12 mei is het Vlietproject in de Hoeksche Waard officieel geopend. Wethouder Reijnierse, dijkgraaf Geluk en provinciaal afdelingshoofd Vroon onthulden samen het eerste informatiepaneel over het Vlietproject. Tijdens het Vlietproject zijn de oude kreken, ook wel bekend als vlieten, in Nationaal Landschap de Hoeksche Waard in ere hersteld. Met onder andere natuurvriendelijke oevers dragen de vlieten nu nog meer bij aan het landschap, natuurlijke verbindingen, waterkwaliteit en waterberging. Daarmee is de Hoeksche Waard ook voor recreanten nog aantrekkelijker geworden.

»Lees verder...

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!