Cosly.com

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Bekijk één van de onderstaande items voor meer informatie.

Deltapontjes groot succes onder recreanten

Deltapontjes groot succes onder recreanten

13 januari 2011

Afgelopen zomer zijn onder de naam Deltapontjes twee nieuwe veerverbindingen in de vaart gebracht tussen de Zuidrand van de Hoeksche Waard en West-Brabant. Zo werd een unieke mogelijkheid geboden aan fietsers en voetgangers om op een bijzondere manier een kijkje te nemen in het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. En hiervan werd veel én enthousiast gebruik gemaakt.
 

»Lees verder...
Ereprijs Hoekschewaards Landschap uitgereikt

Ereprijs Hoekschewaards Landschap uitgereikt

29 december 2010

Op 23 december 2010 is de Ereprijs uitgereikt aan Mellany Vonk, werkzaam als projectleider landschap bij Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard. Deze onderscheiding wordt eens in de paar jaar uitgereikt door het Hoekschewaardslandschap aan personen of organisaties als blijk van hoge waardering en erkentelijkheid voor buitengewone verdiensten in het belang van natuur en landschap in de Hoeksche Waard.
 

»Lees verder...
Het is zover: restauratie Oostmolen gestart!

Het is zover: restauratie Oostmolen gestart!

9 december 2010

De eeuwenoude Oostmolen neemt een prominente plaats in langs de provinciale weg tussen Mijnsheerenland en Maasdam in de Hoeksche Waard. Begin december is met de eerste fase van de restauratie van deze poldermolen in Mijnsheerenland gestart. De molen en de bijbehorende molenaarswoning worden in de komende maanden vrijwel volledig gedemonteerd en vervolgens in een restauratiewerkplaats in het Gelderse Aalten hersteld. De bijna vier eeuwen oude Oostmolen (Anno 1616) is één van de drie in Nederland overgebleven wipmolens waarin zelfs de originele woning nog aanwezig is.

»Lees verder...
Hoeksche Waardse boeren zetten zich in voor akkervogels

Hoeksche Waardse boeren zetten zich in voor akkervogels

8 december 2010

Zingende leeuweriken, gele en witte kwikstaarten en nog veel meer akkervogels, ze horen bij de Hoeksche Waard. Landelijk gezien gaan deze vogels snel in aantal achteruit. In de Hoeksche Waard willen LTO Noord, stichting Rietgors en Hoekschewaards Landschap daar wat aan doen.

»Lees verder...
Winnaars in fotowedstrijd Agroranden!

Winnaars in fotowedstrijd Agroranden!

7 december 2010

De afgelopen zomer heeft het Waterschap Hollandse Delta een fotowedstrijd uitgeschreven met als thema: Bloeiende Agroranden. Er kwamen maar liefst 354 inzendingen binnen. In november maakte een deskundige jury haar keus bekend en riep 5 winnaars uit! Hollandse Delta laat van deze winnende foto's een ansichtkaartenset maken.

»Lees verder...

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!