Cosly.com

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Bekijk één van de onderstaande items voor meer informatie.

Vlietproject in laatste fase

Vlietproject in laatste fase

10 november 2010

Het grondwerk en de inrichting van het deelproject Noordverbinding is voltooid. Nabij de Maasweg en Doesburgerweg is 3,4 hectare natuurvriendelijke waterberging aangelegd. Sinds eind september is de inrichting van de laatste delen onder begeleiding van 2 archeologen uitgevoerd. Hierbij zijn enkele archeologische vondsten aangetroffen.

»Lees verder...
Goede samenwerking tilt Hoeksche Waard op hoger (project)plan

Goede samenwerking tilt Hoeksche Waard op hoger (project)plan

16 oktober 2010

Subsidies maken versterking Nationaal Landschap mogelijk

Er staan weer veel activiteiten op stapel in de Hoeksche Waard. Onlangs werd duidelijk dat de vijf in het voorjaar aangevraagde subsidies door de Provincie Zuid-Holland allen zijn gehonoreerd. De projecten starten binnenkort, ze hebben allen als uitgangspunt dat de unieke kernkwaliteiten van het Nationaal Landschap Hoeksche Waard moeten worden behouden, versterkt of ontwikkeld. Uit de recente subsidietoezeggingen blijkt dat de hechte samenwerking tussen diverse partijen binnen de Hoeksche Waard een uitstekende basis is voor goede projectontwerpen die de streek naar een hoger plan tillen.
 

»Lees verder...
Biodiversiteit centraal

Biodiversiteit centraal

15 oktober 2010

Op vrijdagochtend 22 oktober vindt het symposium 'Biodiversiteit in de Hoeksche Waard' plaats.

 Dit symposium wordt georganiseerd door Hoekschewaards Landschap en maakt deel uit van de serie activiteiten die Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard heeft geïnitieerd als voorbereiding op de vaststelling van het Uitvoeringsprogramma 2010-2014.

»Lees verder...
Nationale Landschappen bieden manifest aan

Nationale Landschappen bieden manifest aan

15 oktober 2010

Op 15 september jl. overhandigden vertegenwoordigers van de Nationale Landschappen in Nederland een manifest met de titel ‘De Waarde(n) van het Nationaal Landschap’ aan Jaap Verhulst, directeur van LNV. Tijdens de ‘Dag van het Nationale Landschap’ wisselen vertegenwoordigers van nagenoeg alle 20 Nationale Landschappen van gedachten over de uitdagingen waar zij de komende jaren voor staan. De resultaten worden gebundeld in het manifest.

 

»Lees verder...
Workshop geeft aanzet tot regionaal monumentenloket

Workshop geeft aanzet tot regionaal monumentenloket

2 oktober 2010

Hoeksche Waard goed op weg cultuurhistorische projecten
‘De aanpak van de Hoeksche Waard waarbij met een regiobijdrage van 25%, tot wel 75% aan provinciale en Europese subsidies voor projecten wordt binnengehaald, is ongekend gunstig. Ga dus vooral door met de vorming van een Regiofonds voor het Uitvoeringsprogramma zodat je die 25% zo snel mogelijk bij elkaar hebt’. Dat zei Rijksadviseur voor het cultureel erfgoed mr. Wim Eggenkamp tijdens een workshop die was georganiseerd door het Samenwerkingsorgaan Hoeksche Waard samen met de Erfgoedkoepel op 29 september. Doel van de workshop was kennis en praktijkervaring op het gebied van cultureel erfgoedbeleid uit te wisselen in aanloop naar de oprichting van een regionaal monumentenloket.

»Lees verder...

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!