Cosly.com

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Bekijk één van de onderstaande items voor meer informatie.

Akkerranden worden weer ingezaaid

Akkerranden worden weer ingezaaid

09-05-2016

Na wat vertraging door het koude weer worden de komende week de akkerranden in de Hoeksche Waard weer ingezaaid. In totaal zal circa 100 km met een bloemrijk mengsel worden ingezaaid. Dit is bijna een verdubbeling ten opzichte van voorgaande jaren. De Hoeksche Waard zal er in 2016 dus kleurrijk bijstaan.

»Lees verder...

Deltapontjes vanaf 30 april weer in de vaart

26-04-2016

Vanaf zaterdag 30 april gaan de veerpontjes tussen Numansdorp-Willemstad en Strijensas-Moerdijk weer varen. De zogenaamde deltapontjes varen in de maanden mei, juni en september alleen in de weekenden. In juli en augustus wordt er van woensdag tot en met zondag gevaren. 

»Lees verder...
Impuls voor economie en natuur Haringvliet-regio

Impuls voor economie en natuur Haringvliet-regio

05-04-2016

De regio Haringvliet wordt de komende jaren flink aangepakt en versterkt zodat het weer een trekpleister wordt voor mens, dier en plant. Dit komt ten goede aan de leefbaarheid en lokale economie op de Zuid-Hollandse eilanden en versterkt de relatie met Rotterdam en Drechtstreden. 

»Lees verder...

Aandacht voor ruimtelijke kwaliteit bij aantrekkende economie

08-02-2016

Door de aantrekkende economie is er weer nieuwe energie voor de gebiedsontwikkeling. De ruimtelijke kwaliteit is hierbij een belangrijk aspect dat het Kwaliteitsteam Hoeksche Waard aan de hand van ‘best practices’ elders opgedaan wil inbrengen. De wethouders Ruimte stemden 4 februari in met het voorstel.

»Lees verder...
Bosschendijk is weer TOP!

Bosschendijk is weer TOP!

19-11-2015

Inwoners en bedrijven van Oud-Beijerland en Heinenoord kunnen gerust zijn. Na een flinke versterking voldoet de Bosschendijk langs de Oude Maas aan de huidige veiligheidsnormen. Tegelijk met de openstelling van de versterkte dijk is bezoekerscentrum Klein Profijt een toeristisch overstappunt (TOP) rijker. 

»Lees verder...

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!