Cosly.com

Nieuws

Hier vindt u het laatste nieuws over het Nationaal Landschap Hoeksche Waard. Bekijk één van de onderstaande items voor meer informatie.

Hoeksche Waard gaat voor future proof

Hoeksche Waard gaat voor future proof

1 oktober 2010

De Hoeksche Waard doet dit jaar mee in de competitie voor de Nationaal Groenfonds Natuurprijs. Het thema in 2010 is Future proof, gericht op toekomst en de jeugd. De inzending vanuit het Nationaal Landschap Hoeksche Waard is het innovatieve project van H-Wodka:. Dit project gebruikt digitale geo-informatie om het unieke agrarische cultuurlandschap in dit gebied te verrijken. Op 5 oktober wordt bekend of ‘ons’ project tot de genomineerden behoort.

»Lees verder...
Schipper, mag ik gratis overvaren?

Schipper, mag ik gratis overvaren?

10 september 2010

De Hoeksche Waard is omgeven door water, je moet er wel overheen of onderdoor. Op zaterdag 18 september kunnen voetgangers en fietsers gratis overvaren van en naar diverse havens in de Hoeksche Waard. Om zo kennis te maken met deze manier van openbaar vervoer die vooral door recreanten wordt gebruikt. Deze actie is onderdeel van de mobiliteitsweek (12-22 september) waarin landelijk aandacht wordt gegeven aan duurzame mobiliteit.

»Lees verder...
Essen voeren de boventoon

Essen voeren de boventoon

3 september 2010

Bomenrijen, kniphagen en bosschages. Juist die kleine landschapselementen bepalen voor een groot deel het unieke en mooie aanzicht van de Hoeksche Waard.
Onlangs is een eerste inventarisatie (zogenaamde nulmeting) naar kleine landschapselementen in de Hoeksche Waard afgerond. Er is zorgvuldig in beeld gebracht hoe de stand van zaken is van bomen, hagen, grienden, eendenkooien en gaarden. En het staat er goed voor!
 

»Lees verder...
Hoeksche Waard als koploper in hechte samenwerking

Hoeksche Waard als koploper in hechte samenwerking

17 augustus 2010

In de augustusuitgave van ‘Agroranden’, uitgebracht door het Waterschap Hollandse Delta, staat een opmerkelijk artikel. De inzet van diverse partijen in de Hoeksche Waard die al sinds vijf jaar streven naar duurzame gebiedsontwikkeling, leidde tot een indrukwekkende samenwerking. De ecologische resultaten hiervan zijn positief, maar de sociologische effecten spectaculair!
 

»Lees verder...
De Vliet fase 2 van start!

De Vliet fase 2 van start!

10 augustus 2010

Bewoners rondom de Vliet Buijensweg in Mijnsheerenland (gemeente Binnenmaas) hebben onlangs een brief van Waterschap Hollandse Delta ontvangen. Hierin wordt begrip gevraagd voor de werkzaamheden die gedurende 20 werkdagen plaatsvinden in hun woonomgeving. Het waterschap streeft uiteraard naar minimale overlast voor omwonenden.

»Lees verder...

Archief

Bekijk ons archief als u op zoek bent naar eerdere nieuwsberichten.

2016

2015

2014

2013

2012

2011

2010

2009


Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!