Cosly.com

Tiengemeten

In het uiterste zuiden van de Hoeksche Waard, midden in het Haringvliet, ligt het eiland Tiengemeten. Een eiland  dat enige tijd terug nog voornamelijk bestond uit landbouwgrond. Het is nu omgevormd tot een duizend hectare groot natuurgebied met moeras, kreken en ruigten. Door een gat in de dijk stroomt het water van het Haringvliet weer vrij over de lage delen en vormt een schitterende waterwildernis met duizenden vogels.

Wandelen op Tiengemeten
Op Tiengemeten kunt u vrij wandelen, op verharde en onverharde paden. De wandelroutes veranderen continu mee met de veranderingen in de natuur. Er zijn drie gemarkeerde wandelroutes: blauw 10 km, rood 6,5 km, geel 4,5 km. Start bij het bezoekerscentrum.
Ook is hier voor kinderen de mogelijkheid om volop te ravotten in de natuur: Speelnatuur Tiengemeten.

Verder vindt u op het eiland een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten, een klein eetcafé , een kleine camping en een Bed & Breakfast. U bereikt het eiland per pont.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Activiteiten op Tiengemeten
  Op Tiengemeten worden veel activiteiten georganiseerd, die aantrekkelijk zijn voor jong en oud.
  Kijk voor een overzicht op de website van Natuurmonumenten.
 
  Meer weten?
  Voor boekingen en excursies op tiengemeten kunt u terecht bij het Bezoekerscentrum Tiengemeten.

De natuur op zijn beloop

De natuur op zijn beloop


In 2006 is het eiland omgevormd van landbouwgrond naar natuur. Het eiland groeit uit tot een natuurgebied zoals je dat in Nederland eigenlijk nauwelijks ziet. Echte wilde natuur, met stromende geulen en kreken. Voor meer informatie, zie de website van Natuurmonumenten.
 

De geschiedenis herleeft

De geschiedenis herleeft


Het oosten van het eiland is 'historisch' met oude gewassen en trekpaarden van vroeger.
Europees Landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland

Volg ons op twitter!